top of page

GEZINSHUIS STANVASTE

Praathoek

Op deze pagina kan een reactie geplaatst worden over Gezinshuis Stanvaste of datgene waar zij voor staat.

Misschien dat de gedachte of suggestie van waarde is voor ons, onze cliënten of hun verwijzers!

 

Wil jij ook reageren of je verhaal kwijt? Mail het ons naar oeverloper93@gezinshuisstanvaste.nl

 

Bij voorbaat dank voor jouw bijdrage!

''Ze hebben me heel veel geleerd en helpen verbeteren.''

Ik heb 2 jaar gewoond met Jane en Glenn, 2 geweldige mensen die me leven hebben veranderd.
Ze hebben me heel veel geleerd en helpen verbeteren.
Ze gaan altijd uit hun weg om hun best te doen en dat iedereen tevreden is.
Ik kom nog op bezoek om soms met ze bij te praten omdat ik altijd bij hun terecht kan voor advies.
Echt belangrijke mensen in m
e leven

RL

donderdag, 13 juli, 2023

''Samenwerkende toppers''

Mijn dochter is bijna een maand verbleven bij Jane en Glenn. Zij zegt hierover zelf:' Warme lieve mensen die er altijd voor mij waren. Echt ondersteunend, ik heb me gewaardeerd gevoeld, heb veel meer zelfvertrouwen, hou van hen en ga zowel hen als mijn 'matties' daar missen.'

 

Als ouder voel je gewoon meteen dat Jane en Glenn werken vanuit passie en compassie om ieder kind goed te begeleiden en zichzelf te kunnen laten zijn. Het is een heel geruststellend gevoel dat je kind er beschermd wordt en op een positieve manier benaderd. Als je kind door een derde onheus wordt bejegend, gaan ze er pal voorstaan. Je kind weet waar zij/hij aan toe is bij Jane en Glenn en zij komen hun afspraken altijd na. Ik heb de samenwerking als heel prettig ervaren, ook als ouder krijg je geweldige ondersteuning om er zo gezamenlijk op 1 lijn het beste uit te halen voor mijn kind. Ze verschaffen handvatten hoe het beste om te gaan met je kind en doen dat altijd op respectvolle wijze in overlegvorm.

 

Echte professionals met veel levenservaring en een geweldige staat van dienst. Ik ben hen intens dankbaar. Je gunt elk kind Jane en Glenn.

E & Karin

dinsdag, 27 juni, 2023

''Geweldige en oprechte mensen.''

Dit gezinshuis beveel ik ten zeerste aan! De gezinshuis-ouders zijn oprechte mensen met hun hart op de juiste plek.
De kinderen worden met veel liefde opgevangen en er hangt een fijne en relaxte sfeer in het huis.
D
e kinderen worden goed klaargestoomd naar zelfstandigheid en krijgen de juiste tools hiervoor aangereikt. Daarbij wordt er goed samengewerkt met de naaste familieleden en betrokken hulpverleners. De gezinshuis-ouders proberen de kinderen het beste mee te geven en er wordt geleefd aan de hand van normen en waarden zoals: respect en eerlijkheid.
 

De gezinshuis-ouders beschikken over voldoende professionele kennis/vaardigheden en hebben daarnaast ook levenservaring wat maakt dat zij goede hulpverleners zijn. Problemen worden aangepakt en hierbij wordt vooral gekeken naar mogelijkheden en oplossingen. Er wordt aan de kinderen een warm huis met structuur en duidelijkheid geboden. Iedereen is gelijk en er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de kinderen van de gezinshuis ouders zelf en de gezinshuis-kinderen. Naast al het bovengenoemde is er ook ruimte vóór ontspanning en plezier. De kinderen worden met regelmaat in de watten gelegd.

TA

donderdag, april 28, 2022

''Een warm thuis voor ieder kind''

Ik ken Glenn en Jane vanuit het werkveld en heb altijd heel prettig met ze samen gewerkt. Hun visie, openheid, warmte, liefde en draagkracht blijven me altijd bij. Ieder kind is welkom. Ze gaan tot het uiterste voor het welzijn van een ander. Eerlijk en oprecht vanuit een warm hart. En dat voel je!
 

De kinderen in hun gezinshuis bloeien op en mogen weer kind zijn. Waar Glenn en Jane zich ook in onderscheiden is de samenwerking die zij steeds blijven opzoeken met biologische ouders, netwerk en professionals. Zij zijn van mening dat ouders op afstand er ook nog steeds toe doen en er mogen zijn. Daarbij mogen kinderen ook meepraten en meebeslissen. Deze aanpak zorgt er voor dat de kinderen niet te maken krijgen met loyaliteitsconflicten maar zich juist even kunnen richten op zichzelf. Ik draag Glenn en Jane en de kinderen een warm hart toe en wens iedereen een prachtig mooie toekomst vol met tropische bloemen (lees: momenten) die tegen een storm(pje) kunnen.

E. A.

woensdag, maart 10, 2021

''Jullie bedanken''

Hallo Glenn en Jane,

Ik wil even iets schrijven t a v mijn zoon T. T. is in januari 2017 bij jullie komen wonen.omdat hij gepest werd op school en dat hij te dik was schaamde hij zich en durfde niet meer naar school. Ik zelf was toen zwaar depresief.ik kon er niet goed voor T. zijn. Ik heb vreselijk verdriet gehad dat T. weg ging . Ik dacht bij mijzelf wat een (goede) moeder ben ik .

Ik heb na een tijdje gezien en gemerkt dat dit een hele goede beslissing is geweest. T. was heel blij en vond het fijn dat hij bij jullie ging wonen. T. ging naar school en is op dieet gegaan en is bijna 20 kilo afgevallen. ben heel trots op hem!

Het gaat heel goed met T. Na een jaar bij jullie ging T. Apeldoorn missen. en hij wou z s m op kamers gaan wonen.

Op de een of andere manier klikte het niet meer zo goed tussen de gezinsouders en T. Wat echt jammer is.

 

Ik heb geleerd van Jane Om T. meer los te laten wat ik heel moeilijk vind. eerst wou ik alles regelen voor hem deed dat ook.nu heb ik geleerd dat niet meer te doen. Ik geloofde echt bijna alles van T. wat hij zei van wat er gebeurde in het gezinshuis, ik heb afgesproken met Jane om meteen naar haar te bellen 0m te vragen hoe het echt zit! Ik zag toen dat T. hier gebruik van heeft gemaakt en dacht dat ik het niet zag. T. moet echt nog wel leren om niet overal een drama van temaken. en leren na denken van waarom er iets gezegd is . niet om T. te plagen maar alleen om T. te helpen !

met mij gaat het nu heel goed. ik kan veel beter met T. omgaan kan hem berispen(zonder schuldgevoel) T. weet nu dat als ik iets zeg dat ik dat ga doen ! ik heb dit geleerd .

 

lieve Glenn en Jane ,

Ik wil jullie heel veel bedanken voor alle hulp voor T. alle wijsheid voor school prive etc. en ook dat jullie kijken wat het beste voor T. is. Ook wil ik even zeggen dat ik het heel top vind van jullie om gezinsouders te willen /kunnen zijn.omdat er veel te veel kinderen zijn met een rugzak zoals T. en dat jullie al die kinderen willen helpen voor in de toekomst! echt heel top!!!!! dank jullie wel,

T. D.

Tineke Dekker

woensdag, maart 10, 2021

''Het lieve kaartje''

Lieve, Lieve, Glenn & Jane

Het is toch raar dat ik niet bij jullie ben maar bij mijn moeder ik vindt het best jammer dat het niet meer het zelfde nu kan zijn zoals het was ik mis jullie hardstikke erg en het lekkere eten van jullie ik dacht laat ik deze lieve kaartje sturen zodat jullie weten dat ik jullie niet heb vergeten ik doe elke dag op tijd mijn schoolwerk en ga ook eerder naar bed vanwegen deze stressvolle corona tijd ik fiets/loop soms naar de winkel of naar de stad als ik een boodschapje moet doen. En als ik terug kom Glenn zit ik vol met verhalen die ik u ga vertellen! Het gaat goed hier ik hoop ook bij jullie!

 

P.S alvast een fijne Moederdag Jane u bent een lieve lieve Surinaamse moeder voor mij dat zal ik nooit vergeten!

Ik hoop jullie snel weer te zien! Groetjes daar! Dikke kus.

Mandy

MB

zondag, mei 10, 2020

''Het zijn super lieve mensen''

Het zijn super lieve mensen die me hebben geholpen ze doen alles om de kinderen te helpen!

Ze zijn heel zorgzaam en ze helpen u kind graag en ik heb laatst een kaartje naar hun gestuurd!

Ze behandelen uw kind als hun eigen kind. Ze zorgen goed voor de kinderen en er is altijd wat te doen en soms gaan ze ook een keer ergens heen met de kinderen! Er zijn wel regels maar goede regels! Ze zijn een soort tweede ouders voor uw kind!

MB

zondag, mei 10, 2020

bottom of page